Gitana Winery

Crama Gitana este situata in sudul Republicii Moldova, in regiunea viticola Valul lui Traian. Este o afacere privata, detinuta de catre familia Dulgher care a achizitionat Crama in anul 1999, dar istoria acesteia dateaza inca de la inceputul secolului XVIII, in satul Tiganca.

 

De-a lungul timpului, de pe parcele de vita de vie din aceasta zona s-a remarcat potentialul urias de a obtine vinuri de inalta prestanta si calitate, lucru observat de familia Dulgher al caror tel a fost de pastra cat mai mult din tehnicile de vinificare traditionale( fermentarea mustului in budane de stejar, maturarea vinului in butoaie mari de stejar de Krasnodar de 50 hl si apoi maturarea in sticle pentru ca acestea sa junga in fata clientilor in momentul optim de maturare si consum), dar si modernizarea Cramei cu echipamente de ultima generatie pentru producerea de vinuri albe si rose de cea mai buna calitate.

 

Primele Vinuri imbuteliate la Crama Gitana au fost lansate pe piata din Republica Moldova in 2011 – dupa 12 ani de la infiintarea culturilor – si mai apoi, in 2014 pe piata din Romania. De aici a mai fost doar un pas pana la extinderea exporturilor in cele mai indepartate zone a le lumii( SUA, Japonia, Korea, China, UE).

 

Produsele Gitana sunt impartite in 2 segmente( Horeca si Retail), in ambele situatii vinurile fiind siatuate in gama superioara pe segmentul lor de piata.

 

Gitana Winery este implicata in tot procesul de productie, de la recoltare, vinificare, maturare, imbuteliere, marketare si vanzare efectiva a produselor.

 

Filtre

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.